Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maybach Landaulet 62S, auto za milion euro

3. 5. 2012

Jízda ve stříbře

V Praze je do poloviny května 2012 k vidění jeden z 21 exemplářů nejvyšší řady 62S Landaulet. Jedná se o nultý, předsériový (ale zcela funkční) exemplář, na kterém si značka v praxi ověřovala detaily a jejich funkčnost. Bílá kůže a ve schránce stříbrné poháry na šampaňské.Šestilitrový dvanáctiválec disponuje 612 koní, rychlostí 250 km/h a především "nechutným" luxusem, který zahrnuje stříbrné poháry na vodu i šampaňské, kůží obložený interiér, kam se podíváte a především kabinou s otevřenou střechou ve stylu dávných kočárů - střecha je plátěná a stahovací.

2 000 000 splněných přání

Cenu Maybachů, kterých se vyrobily tři tisícovky (v Česku je pět exemplářů - jeden má textař Michal Horáček, na Slovensku tři) tvořila především ruční práce, podobně jako v předválečném období. A také neskonalý servis, který automobilka zákazníkům pořed koupí i po ní poskytuje. Každý vůz se od počátku tvořil (a ještě tvoří) v plné spolupráci se zákazníkem. Pohled do interiéru se zataženou střechou.Pokud jeho přání nekolidovalo s vnitřní a vnější bezpečností cestujících i dalších účastníků silničního provozu, neexistovala položka, která by nešla do extra vgýbavy zařadit. Nejčastěji si 150 zaměstnanců lámalo hlavy s umístěním zlatých doplňků, osazením diamantů, druhem kůže, tvarem úchytek, typem hudebního vybavení, systémem DVD, sladěním barev a podobně. V katalogu Maybach Manufaktury jsou neuvěřitelné 2 miliony položek! Například rozprašovač parfému s extra kompresorem má v nabídce cenu 4700 euro. Zákazníci si mohli (nebo pořád ještě mohou) svá přání konkretizovat v jednom z 25 světových zákaznických center. Můžete si pořídit i stylové doplňky z kolekce Maybach, například sluneční brýle. Základní cena je 1200 euro a jak v Praze prozradil Franz Mucha z marketingu Maybachu Manufaktury, měl na nose už brýle v přepočtu za dobrých 60 tisíc korun.Interiér se staženou střechou.

Maybach kontra S-Klasse

Z dvojitého MM se jistě jednou stane ceněný sběratelský exemplář...Proč tedy zmizí po dokončení poslední objednávky dvojité M - Maybach Manufaktur - z motoristické mapy světa? Zástupci tvrdí, že v loňském roce se zvedl počet objednávek o 20 procent. Limuzíny Landaulet se z dvaceti kusů prodalo deset v Evropě. Přesto i tento nárůst nestačil. Svět luxusních limuzín je přeplněný, částečně dokonce kolidoval luxus Maybachů s luxusem nejdražších mercedesů třídy S. Tam se ostatně přesune úsilí konstruktérů a designérů Maybachu, až předají zákazníkovi poslední vyrobený vůz. Jedno však lze prohlásit s jistotou - cena limuzín, jejichž produkce končí, s největší pravděpodobností klesat nebude a jednou budou ceněným sběratelským exemplářem.

Auto pro Bruce

Na závěr perlička: vůz, který je v Praze vystavený, si zahrál ve filmu Transformers 3. Z Česka se přesune do Budapešti, kde se natáčí další trhák a budce vozit hvězdu první velikosti - Bruce Willise... A jak to vypadá, když je nutné auto dostat ze showroomu, aby mohlo párkrát zakroužit venku pro kamery a fotoaparáty, se podívejte v připojeném  videu...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář