Jdi na obsah Jdi na menu
 


Legendární Mercedes-Benz SLR Stirling Moss v Česku

10. 2. 2012

   

Ten má sice motor, ale jezdí jen rychlostí 5 km/h, sloužil a slouží k propagaci výjimečné limitované série pojmenované podle závodnické legendy Stirlinga Mosse, muže, který sice nezískal titul ve formuli jedna, ale jinak vyhrál, co se dalo.

Auto, které bylo předlohou SLR Stirling Moss, se objevilo na silnici a na závodní dráze v roce 1955, kdy s ním pilot vyhrál slavný italský závod Mille Miglia. V roce 2005 se Moss zúčastnil závodu, byť jen propagační jízdy, aby uctil půl století tohoto slavného vozu.

slr-stirling-moss--51-.jpg

V Česku sice žádný kus z edice není, ale řada SLR 300 má v České republice šest majitelů. Možná by se zde kupec našel, ale extra vozy byly přednostně nabízeny majitelům eselerek, především těm, kteří mají v garáži už pár kousků. Jak uvedlo zastoupení českého Mercedesu, někteří mají doma v garáži všech pět variant od vzniku řady SLR.slr-stirling-moss--24-.jpg

Cena vozu je bez DPH a na stovku zrychlí za 3,5 vtěřiny. Váží 1626 kg a má dvě nádrže na celkem 95 litrů benzinu. S lehkou nohou zvládnete spotřebu asi 15 litrů na 100 km, hornín hranice je pro 5,5litrový motor určitě dvoj a vícenásobná.

Majitelé typů SLR a Stirling Mossů jsou členy extra klubu, který pro ně pořádá nějrlůnější srazy po celém světě, kam se slétají ise svými miláčky. Firma pro ně zajišťuje servisní služby 24 hodin denně a vlastního poradce na telefonu. Největší členkou základnu mají SLR v USA a na Středním východě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář